Регистрация

Рецепти от категория "Регионална кухня"

Щройзел сладкиш

За топинга: 1/4 ч захар 1/4 ч кафява захар 2 ч.л. канела 1 ч брашно 1/2 ч масло или маргарин На тортата: 2 1/4 ч брашно 1/4 ч ... виж още »

Шведски джинджифилов сладкиш

1 1/2 ч брашно 1 ч.л. сода за хляб 1 ч.л. смляна канела 1 ч.л. смлян джинджифил 1 ч.л. смлян кардамон 1/2 ч.л. смлян карамфил 1 ... виж още »

Крумкаке (ароматизирани норвежки вафли с кардамон)

1 ч захар 4 яйца 1/2 ч.л. ванилия 1/2 ч масло 1 1/2 ч.л. смлян кардамон 1 1/4 ч брашно 2 1/2 ч.л. царевично нишесте 3 с.л. ... виж още »

Скандинавски крингли

1 ч захар 1 ч светъл царевичен сироп 1 ч фъстъчено масло 6 ч оризови хрупанки 170 г полусладък шоколад, натрошен 170 г карамел, натрошен   Смесете ... виж още »

Унгарски кифлички

За тестото: 4 3/4 ч брашно 2 ч масло или маргарин 4 големи яйца, леко разбити 1 ч заквасена сметана За пълнежа: около 5 ч смлени ... виж още »

Плънка за самоса с кайма

500 г телешка или овнешка кайма 5 г сол 5 г смлян кимион 5 г счукани сушени чилита или чили на прах 5 г ... виж още »

Салтимбока по римски

12 резена телешко месо от горната част на крака, с дебелина около 1 см 12 тънки филийки прошуто 24 пресни листа градински ... виж още »

Китайски кнедли със свинско

450 г свинска кайма 2 стръка зелен лук, нарязан 1 с.л. соев сос 2 ч.л. сухо шери 1 ч.л. сусамово олио 1/2 ч.л. прясно смлян ... виж още »

Свински сатай с фъстъчен сос с лимонова трева

1/3 ч + 1 с.л. счукана прясна лимонова трева (15 см от долната част на стръкчето) 3 с.л. пресен лимонов сок 2 ... виж още »

Свински сатай с фъстъчен сос

1 малка глава лук, нарязан 1 корен от джинджифил (2,5 см); нарязан 2 скилидки чесън, нарязан 1 сушено люто чушле или 1 ч.л. китайски ... виж още »

Полинезийски кебап

565 г хапки ананас в сироп 6 с.л. соев сос 3 ч.л. мед 1 с.л. сухо шери 1 ч.л. настъргана портокалова кора 1/8 ч.л. чесън ... виж още »

Тосканска полента

Царевично брашно за качамак 3 с.л. зехтин 2 ч.л. розмарин, нарязан 2/3 ч орехи, препечени и нарязани Сол и пипер   Затоплете зехтина на средно-слаб ... виж още »

Пържен банан по индонезийски

1 ч универсално брашно 1 ч вода 1 ч.л. бакпулвер 1 яйце, разбито Щипка сол 4 зрели банана, обелени и разполовени 1/2 ч сметана 1 ч кафява ... виж още »

Мариновани свински зурли

450 г свински зурли 1/2 ч палмов оцет 1/4 ч соев сос 1/2 ч.л. зърна счукан черен пипер или смлян черен пипер 1 средно ... виж още »

Рибен мус в бананов лист

680 г филе бяла риба 2 ч.л. сол 1 с.л. захар 1/2 ч.л. бял пипер 1 яйце, леко разбито 4 пресни или замразени листа от ... виж още »

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта