Регистрация

Солена торта с моцарела, бекон и пушено сирене

Солена торта с моцарела, бекон и пушено сирене
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 13725

Вълча баница с бекон и кашкавал, моцарела и пушено срене, кисели краставички, масло и барбекю сос. Изглежда като торта, наяжда като пица и е много по-вкусна и от двете.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница от 400 г
  • 100 мл барбекю сос
  • 100 г масло
  • 2 топки моцарела общо 240-250 г
  • 1 палка от 250 г пушено сирене
  • 250 г бекон
  • 5-6 кисели краставички
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Разтопете си маслото и застелете дъното на форма за торти с падащо дъно и диаметър 26 см с хартия за печене.

2. Моцарелата и пушеното сирене нарежете на кръгчета, а бекона и киселите краставички – на малки кубчета. Кашкавала си рендосайте.

3. Сложете 1 кора за баница и залепете стърчащите краища за стените на формата. Намажете с масло, сложете втора кора в другата посока, за да образуват краищата висок борд. Покапете с барбекю сос и подредете 1/3 от резените моцарела.

4. Сложете следваща кора, намажете с масло, сложете още една кора, поръсете половината кисели краставички и малко от кашкавала. Захлупете с кора, намажете с масло, сложете втора, ръснете повечко кашкавал, покапете барбекю сос и разпределете бекона.

5. Захлупете с кора, намажете с масло, сложете втора, покапете барбекю сос и подредете половината резени пушено сирене. Продължавайте по същия начин – следват моцарела, кисели краставички, пушено сирене.

6. Покрийте всичко това с кора, нея намажете с масло, поръсете кашкавал и подвийте краищата, ако стърчат. Последната кора отрежете в кръг, обрезките бутнете в средата под кръга и намажете с масло. Поставете кръга най-отгоре и го намаслете. Поръсете останалия кашкавал и подредете резените моцарела.

7. Пъхнете под средното ниво на фурната, като предварително я загреете на 180 градуса. Печете 40 минути като следите горната кора да не изгори.

8. След изваждане украсете с продукти по избор – обрезки от бекона, барбекю сос, резени домат, лентички кисели краставички – продукти, които сте слагали в баницата. Изчакайте да се охлади 10 минути и извадете от формата. Поднесете и зарадвайте всички с вкусно основно от рода на пицата, баницата и тортата.

 

 

Богата баница с месо, моцарела, кашкавал и кисели краставички

 

 

Баница с мръвки и сирена

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта