Регистрация

Плънка за самоса с кайма

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
1319
Оцени рецептата

500 г телешка или овнешка кайма

5 г сол

5 г смлян кимион

5 г счукани сушени чилита или чили на прах

5 г чесън, счукан

5 пресен джинджифил корен, настърган

2 1/2 г куркума

1/2 връзка листа кориандър, нарязан

2 глави лук, нарязан

30 г прясна мента (по желание)

 

Измийте и отцедете каймата. Задушете в тиган, докато цялата течност се изпари, като разбърквате, за да не залепва и за да се натроши. Добавете солта, кимиона, чилито на прах, чесъна, джинджифила, куркумата и листата кориандър. Добавете лука и запържете, докато са добре смесени и сместа е доста суха. Добавете ментата и се разбърква много добре. Свалете от котлона и оставете да се охлади преди да напълните самосите.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта