Регистрация

Щройзел сладкиш

Автор:
lubo
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
1242
Оцени рецептата

За топинга:

1/4 ч захар

1/4 ч кафява захар

2 ч.л. канела

1 ч брашно

1/2 ч масло или маргарин

На тортата:

2 1/4 ч брашно

1/4 ч захар

1/4 ч.л. сол

1 пакет суха мая

3/4 ч мляко

1/2 ч масло или маргарин

1 голямо яйце

 

За топинга: Смесете захарта, канелата и брашното. Нарежете маслото в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес. На тортата: Смесете 1 чаена чаша брашно, захарта, солта и маята в голяма купа. Поставете млякото и маслото в тенджера и сгорещете до около 60 - 70С. Постепенно добавете сухите съставки; разбийте 2 минути. Разбийте яйцето и 1 чаша брашно. Разбийте на висока скорост за 2 мин. Добавете достатъчно брашно, за да направите меко тесто. Разстелете тестото в добре намазана квадратна тава за торта. Поръсете с топинга. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 1/2 час. Печете на 180С в продължение на 45 минути или до готовност.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта