Регистрация

Свински сатай с фъстъчен сос

Автор:
тодорова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
610
Оцени рецептата

1 малка глава лук, нарязан

1 корен от джинджифил (2,5 см); нарязан

2 скилидки чесън, нарязан

1 сушено люто чушле или

1 ч.л. китайски чили сос

1 лайм; настъргана кора и сок

2 с.л. соев сос

1 с.л. кафява захар

1 с.л. растително масло

340 г свинско филе

За фъстъчения сос:

1/4 ч фъстъчено масло

1/4 ч соев сос

1/4 ч прясно изцеден сок от лайм

1 с.л. оризов оцет

3 с.л. кориандър, нарязан фино

1 с.л. кафява захар

1/2 ч.л. китайски чили сос или

1/4 ч.л. сушени чили люспи

Ако желаете, можете да замените свинското с пилешко, скариди или говеждо месо.

 

Направете соса до 3 дни преди поднасяне, но изпечете сатая в последната минута. Накиснете около 18 бамбукови шишчета във вода за 1 час. Комбинирайте всички съставки, с изключение на месото в кухненски робот или блендер и пюрирайте. Поставете маринатата в купа. Нарежете свинското на парчета с дължина от по 15 см. Нарежете всяка дължина на 1см дълги ленти и нанижете върху бамбуковите шишчета. Залейте с маринатата, покрийте и мариновайте в продължение на 2 часа. Изпечете месото на скара в продължение на 2 минути от всяка страна или до готовност. За фъстъчения сос: Добавете фъстъченото масло в малка купа и бавно разбийте с останалите съставки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта