Свински сатай с фъстъчен сос с лимонова трева
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч + 1 с.л. счукана прясна лимонова трева (15 см от долната част на стръкчето)
3 с.л. пресен лимонов сок
2 с.л. кафява захар
1 с.л. соев сос
2 скилидки чесън, счукан
340 г свинско филе, нарязано на кубчета като за шишче
1 ч или повече пилешки бульон
1/2 ч кремообразно фъстъчено масло
1/2 ч нарязан лук
1 с.л. семена кориандър
1/2 ч люто чушле, наситнено
12 бамбукови шишчета
Счукани пера зелен лук
Накиснете шишчета във вода за 30 минути. Смесете по 1 с.л. лимонена трева, лимонов сок и захар със соевия сос и чесъна в голяма купа. Добавете свинското, разбъркайте, докато се покрие и мариновайте 30 минути или за 1 час. Смесете останалата лимонена трева, лимонов сок и захар с бульона, фъстъченото масло, лука, кориандъра и лютото чушле в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате с бъркалка често. Прехвърлете сместа в блендер и пюрирайте. Прецедете в друга тенджера, като натиснете твърдите парченца с гърба на лъжица. Изхвърлете ги. Оставете на слаб огън, докато се редуцира до гъст сос, като се разбърква често, около 6 минути. Покрийте и се съхранява в хладилник. Сгорещете грила или скарата. Набодете по 3 свински ленти на всеки шиш. Изпечете до готовност, около 3 минути от всяка страна. Изсипете соса в купа и поставете в центъра на чиния за сервиране. Поръсете със зелен лук. Обградете се със свинските шишчета и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ