Регистрация

Свински сатай с фъстъчен сос с лимонова трева

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
496
Оцени рецептата

1/3 ч + 1 с.л. счукана прясна лимонова трева (15 см от долната част на стръкчето)

3 с.л. пресен лимонов сок

2 с.л. кафява захар

1 с.л. соев сос

2 скилидки чесън, счукан

340 г свинско филе, нарязано на кубчета като за шишче

1 ч или повече пилешки бульон

1/2 ч кремообразно фъстъчено масло

1/2 ч нарязан лук

1 с.л. семена кориандър

1/2 ч люто чушле, наситнено

12 бамбукови шишчета

Счукани пера зелен лук

 

Накиснете шишчета във вода за 30 минути. Смесете по 1 с.л. лимонена трева, лимонов сок и захар със соевия сос и чесъна в голяма купа. Добавете свинското, разбъркайте, докато се покрие и мариновайте 30 минути или за 1 час. Смесете останалата лимонена трева, лимонов сок и захар с бульона, фъстъченото масло, лука, кориандъра и лютото чушле в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате с бъркалка често. Прехвърлете сместа в блендер и пюрирайте. Прецедете в друга тенджера, като натиснете твърдите парченца с гърба на лъжица. Изхвърлете ги. Оставете на слаб огън, докато се редуцира до гъст сос, като се разбърква често, около 6 минути. Покрийте и се съхранява в хладилник. Сгорещете грила или скарата. Набодете по 3 свински ленти на всеки шиш. Изпечете до готовност, около 3 минути от всяка страна. Изсипете соса в купа и поставете в центъра на чиния за сервиране. Поръсете със зелен лук. Обградете се със свинските шишчета и сервирайте.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта