Регистрация

Полинезийски кебап

Автор:
Ivko
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

565 г хапки ананас в сироп

6 с.л. соев сос

3 ч.л. мед

1 с.л. сухо шери

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1/8 ч.л. чесън на прах

900 г шунка, нарязана на 25 кубчета от по 2,5 см

450 г бекон, нарязан на дебели филийки

25 големи пълнени маслини

25 чери домата

 

Отцедете ананаса и заделете сиропа. Смесете сиропа, соевия сос, меда, шерито, портокаловата кора и чесъна на прах в голяма купа, добавете  кубчетата шунка. Покрийте и оставете в хладилник за 1 час, като периодично се разбърква. Нарежете всяко парче бекон напречно на половинки и увийте парченцата ананас в половината резени бекон. На бамбукови или метални шишчета, набодете по едно увито парче ананас, маслина, друго увито парче ананас, мариновано кубче шунка и чери домат. Сложете шишчетата на скарата и намажете с маринатата. Изпечете за 3 до 4 минути от всяка страна или докато беконът стане хрупкав.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта