Регистрация

Унгарски кифлички

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
925
Оцени рецептата

За тестото:

4 3/4 ч брашно

2 ч масло или маргарин

4 големи яйца, леко разбити

1 ч заквасена сметана

За пълнежа:

около 5 ч смлени орехи

1 ч захар

1/2 ч мляко

1 с.л. бадемов екстракт

За глазурата:

1 яйце, леко разбито

пудра захар

 

Направете тестото: в голяма купа, поставете брашното и маслото. Нарежете маслото в брашното, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете жълтъците и заквасената сметана; разбъркват се с вилица, докато се смесят. Завъртете тестото върху леко набрашнена дъска или сладкарска кърпа. Замесете тестото с ръце, докато стане гладко и може да се оформя на топка. Ако тестото е твърде лепкаво, добавете още брашно. Ако желаете, увийте тестото в найлон и оставете в хладилника. Направете пълнежа: в купа, поставете смлените орехи, кристалната захар, млякото и бадемовия екстракт. С помощта на дървена лъжица, добавете ореховата смес, докато съставките са добре комбинирани. Загрейте фурната до 200ºС. Намаслете тава за печене. За оформяне на кифлите: Разделете тестото на четвъртинки; увийте три от четвъртинките отделно в найлон и оставете настрана. На леко набрашнена повърхност разточете останалата една четвърт от тестото на правоъгълник с дебелина 0,5 см. С помощта на нож за пица, нарежете правоъгълника на квадрати. Поставете по пълна чаена лъжичка от ореховата плънка в центъра на всеки квадрат; сгънете единия ъгъл на тестото върху плънката към противоположния ъгъл; прищипете ръбовете заедно. Сложете кифлите в тавички за печене; намажете с разбитото яйце. Пече се в продължение на 10 минути или докато кифлите са златисто кафяви. Извадете от тавата. Оваляйте в пудра захар. Охлаждат се върху решетка. Повторете с останалото тесто.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта