Регистрация

Салтимбока по римски

Автор:
ivanka
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

12 резена телешко месо от горната част на крака, с дебелина около 1 см

12 тънки филийки прошуто

24 пресни листа градински чай

Брашно

6 с.л. масло

1 1/2 ч сухо бяло вино

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Поставете телешкото върху лист восъчна хартия и изтънете с чукче за месо. Подправете със сол и черен пипер, поставете два листа градински чай (сушеният градински чай е слаб заместител за това ястие, но може да се използва, ако е необходимо) и резен прошуто върху всяко парче, сгънете филийки наполовина, забодете с клечки за зъби и поръсете с брашно. Разтопете маслото в голям тиган на доста висока температура, добавете телешкото месо, запържете бързо за около 2 минути от всяка страна, намалете огъня и продължете готвенето за около 5 минути, или докато телешкото поомекне. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете в чиния за сервиране, извадете клечките за зъби и дръжте на топло. Деглазирайте тигана с вино, като остъргвате стените и дъното с дървена лъжица, докато се редуцира с 1/4 и изсипете върху телешкото.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта