Салтимбока по римски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 резена телешко месо от горната част на крака, с дебелина около 1 см
12 тънки филийки прошуто
24 пресни листа градински чай
Брашно
6 с.л. масло
1 1/2 ч сухо бяло вино
Сол и прясно смлян черен пипер
Поставете телешкото върху лист восъчна хартия и изтънете с чукче за месо. Подправете със сол и черен пипер, поставете два листа градински чай (сушеният градински чай е слаб заместител за това ястие, но може да се използва, ако е необходимо) и резен прошуто върху всяко парче, сгънете филийки наполовина, забодете с клечки за зъби и поръсете с брашно. Разтопете маслото в голям тиган на доста висока температура, добавете телешкото месо, запържете бързо за около 2 минути от всяка страна, намалете огъня и продължете готвенето за около 5 минути, или докато телешкото поомекне. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете в чиния за сервиране, извадете клечките за зъби и дръжте на топло. Деглазирайте тигана с вино, като остъргвате стените и дъното с дървена лъжица, докато се редуцира с 1/4 и изсипете върху телешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ