Регистрация

Пържен банан по индонезийски

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
747
Оцени рецептата

1 ч универсално брашно

1 ч вода

1 ч.л. бакпулвер

1 яйце, разбито

Щипка сол

4 зрели банана, обелени и разполовени

1/2 ч сметана

1 ч кафява захар

1 с.л. масло

2 с.л. тъмен ром

 

Смесете брашното, водата, бакпулвера, яйцето и солта и оставете за около 20 минути. Това е течното тесто. Потопете половинките банани в тестото и ги изпържете в растително масло за около 5 минути или докато тестото стане златисто кафяво. Извадете и отцедете. Междувременно смесете сметаната, кафявата захар и маслото заедно в тенджера и варете на умерен огън, докато захарта се разтвори. Добавете ром и не позволявайте на соса да заври. Поставете малко ванилов сладолед в чиния. Поставете бананите върху сладоледа и полейте с щедро количество от соса с ром върху десерта. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта