Регистрация

Крумкаке (ароматизирани норвежки вафли с кардамон)

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
773
Оцени рецептата

1 ч захар

4 яйца

1/2 ч.л. ванилия

1/2 ч масло

1 1/2 ч.л. смлян кардамон

1 1/4 ч брашно

2 1/2 ч.л. царевично нишесте

3 с.л. студена вода

 

С помощта на миксер, разбийте заедно на захарта, яйцата и ванилията, докато сместа е лека и ефирна. Разтопете маслото и оставете да изстине. Пресейте кардамона и брашното заедно. Смесете царевичното нишесте и водата до гладкост. С миксер на ниска скорост, като редувате, добавете маслото и брашното в захарно-яйчената смес. Разбийте с царевичното нишесте. Изсипете една лъжица от тестото върху нагорещен уред за печене на вафли, затворете и печете до златисто от двете страни. Увийте около конус или в чаша и изчакайте да изсъхне.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта