Регистрация

Китайски кнедли със свинско

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

450 г свинска кайма

2 стръка зелен лук, нарязан

1 с.л. соев сос

2 ч.л. сухо шери

1 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

1 голямо яйце

1 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 пакет готови кори за дъмплинги

 

Смесете всички съставки на ръка в голяма купа. Напълнете корите с около 1 - 1 1/2 чаени лъжички от пълнежа и натиснете здраво, за да слепите кората. Може да намажете леко с вода. Запържете в растително масло (ако желаете, може да добавите една капка сусамово олио) на умерен огън, докато станат златисти отдолу. Добавете достатъчно пилешки бульон, така че леко да покрие кнедлите. Покрийте и задушете за около 8-10 мин. Сервирайте веднага с малко сос, приготвен от: Две части соев сос, 1 част оризов оцет, малко настърган джинджифил или малко нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта