Регистрация

Шведски джинджифилов сладкиш

Автор:
desislavva
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч.л. смлян карамфил

1 ч захар

1/2 ч масло или маргарин

2 яйца

225 г заквасена сметана

 

Загрейте фурната до 180 градуса; Намажете с мазнина и поръсете с брашно съд за кекс. Смесете брашното, содата и подправките; заделете. В купа, разбийте маслото със захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко. Разбийте сметаната на сняг и я прибавете към сместа. Внимателно смесете със сухите съставки. Изсипете в приготвения съд и изпечете във фурната до готовност.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта