Регистрация

Шведски чаен хляб

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

2 пакета мая

1/4 ч разтопено масло

1 1/2 ч хладка вода

6 с.л. захар

1 яйце, добре разбито

5 - 5 1/4 ч брашно

1 3/4 ч.л. сол

1/2 ч нарязани ядки

 

Оставете маята в чаша с вода, за да омекне. Добавете захарта, солта, мазнината и яйцето. Добавете брашното бавно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато стане е достатъчно твърдо тесто, за да се меси. Замесете върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност. Поставя се в купа, покрийте с топла, влажна кърпа, поставете на топло място и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Натиснете леко надолу. Покрийте и оставете да втаса втори път. Обърнете върху набрашнена дъска и разточете на лист с дебелина 3 см. Намажете с разтопено масло и се поръсва обилно със захар и канела; навийте на руло. Слепете краищата заедно и съберете, така че да се образува пръстен. Поставя се в намаслена тавичка. Нарежете тестото с ножици на 6 см парчета, като правите прорез на 3/4 през пръстена. Обърнете всеки разрез, така че да лежи хоризонтално върху тавата. Поръсете със захар и счукани ядки. Покрива се с топла, влажна кърпа и оставете да втаса, докато утрои обема си. Пече се в гореща фурна (210С) за около 30 минути.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта