Бананов хляб с масло и ванилия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
200 г бяло брашно
3 банана
1 яйце
150 г масло
100 г кафява захар
1 ч.л. сода бикарбонат
доста ванилия - отива си
орехи по желание
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, смесете го със содата и оставете да почива. През това време разтопете маслото и в друга купа разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкав крем. Добавете към яйчената смес ванилията и маслото и постепенно при непрестанно разбиване вкарайте брашното със содата.
Орехите (ако слагате такива) нарежете на парченца. Бананите обелете и намачкайте с вилица. Добавете ядките и мачканите плодове към сместа и разбъркайте на ръка финално. Прехвърлете тестото в намаслена правоъгълна формичка за кексове или терин и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 55 минути до час. Тествайте с келчка за зъби и ако е готов хлябът, го извадете. Оставете да почине 5-8 минути преди да вадите от формичката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ