Регистрация

100% пълнозърнест пшеничен хляб

Автор:
Юлия
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
1517
Оцени рецептата

2/3 ч вода

3 пакета мая

1 с.л. захар

8 ч мляко

2/3 ч мазнина

1 ч захар

1/2 ч меласа

2 с.л. сол

12 ч пълнозърнесто пшенично брашно

 

Разтворете маята в 2/3 ч вода, докато свареното мляко се охлажда. Разтворете 1 чаша захар в горещото мляко. Добавете всички съставки в голяма купа и омесете за около 5 минути, като добавяте брашно, ако е необходимо. Месете около 5 минути. Оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 ½ - 2 часа. Замесете и оформете 6 хляба. Оставете да втасат, докато удвоят обема си в съда, в който ще ги печете. Пече се на 190 градуса в продължение на 40 минути. Обърнете върху решетка и оставете да се охлади преди да нарежете.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта