Регистрация

Питки с домати и босилек

Автор:
пеева
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1448
Оцени рецептата

1/2 ч топла вода

1/4 ч зехтин

1/4 ч винен оцет

1 яйце

1 ч.л. сол

3 ч брашно

900 г едро настъргано сирене

2 големи домата, нарязани

1/4 ч наситнен пресен босилек

Червен пипер

 

Смесете водата, зехтина, оцета, яйцето и солта в голяма купа. Постепенно добавете достатъчно брашно, така че тестото да се отдели от стените на купата. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 10 минути. Оформете тестото на топка. Намаслете купа. Сложете тестото и обърнете, за да се покрие с мазнина. Покрива се с влажна кърпа и се оставя да престои на топло за 30 минути. Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло тавички за печене. Смесете сиренето, доматите и босилека в купа. Разделете тестото на 8 парчета. Оформете всяко на гладка топка. Разточете всяка върху леко набрашнена повърхност до желаната дебелина. Изсипете част от сместа със сиренето в центъра на всеки кръг. Сгънете едната страна върху пълнежа; натиснете краищата да се запечатат. Подредете полумесеците в предварително подготвените тавички. Поръсете с червен пипер. Пече се, докато сиренето се разтопи, а тестото е златисто кафяво, около 40 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта