Регистрация

Фокача по селски

Автор:
Силвето
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
1635
Оцени рецептата

За тестото:

2 скилидки чесън, счукан, средно големи

2 с.л. зехтин

2 1/2 ч.л. сушени дрожди

1 1/3 ч топла вода

3 3/4 ч брашно

1 1/2 ч.л. сол

20 листа градински чай, едро нарязан

За заливката:

3 червени или жълти чушки

3 средно големи глави червен лук, тънко нарязан

1/4 ч зехтин

4 средно големи зрели домата, почистени от семената и отцедени

1 ч.л. листа сушен босилек

сол

 

Сгорещете скилидките чесън в зехтина на слаб огън, докато чесънът започне да покафенява. Изхвърлете чесъна и оставете маслото да се охлади. Междувременно разбийте маята във водата и оставете за 10 минути. Добавя се охладеният зехтин. Прибавете солта, брашното и подправките и се разбърква добре. Замесете на ръка в продължение на 6 - 8 минути. Сложете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Разделете тестото наполовина и сложете всяко парче в намаслена тавичка. Разтеглете тестото, така че да покрие дъното. Покрийте и оставете да се отпуснете за 15 минути. След това отново разтеглете още малко. Оставете да втаса за около 50 минути. През това време, опечете, обелете и нарежете чушките на тънки ивици. Запържете лука в 1/4 ч зехтин на много слаб огън за 20 - 25 минути, докато омекне.

Загрейте фурната до 200С. Леко натопете пръсти в останалия зехтин и набодете тестото. Разпределете зеленчуците равномерно върху фокачата. Печете в продължение на 25 - 30 минути, докато тестото е хрупкаво по краищата. Охлажда се за кратко и след това извадете от тавата и оставете да се охлади върху решетка. Сервира се на стайна температура.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта