Регистрация

Хляб с просо

Автор:
Благослава
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
5212
Оцени рецептата

1 1/2 ч просо

3 3/4 ч вода

2 ч.л. морска сол

1 1/2 ч обелени, ситно нарязани на кубчета моркови

1 ч фино нарязана целина

1 ч фино нарязан лук

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. сусамово олио

1 1/2 ч.л. сушен копър

1 ч.л. сушена мащерка

1 ч шамфъстък (по желание) или печени слънчогледови семки

3 с.л. неизбелвано брашно

3 с.л. глутеново брашно

 

Изплакнете просото и го сложете в тенджера с водата и 1/2 чаена лъжичка морска сол. Сварете просото, покрито, на умерен огън за около 30 минути или докато омекне; просото трябва да поеме цялата вода. Сотирайте морковите, целината, лука и чесъна в маслото в продължение на 6 минути, или докато лукът е полупрозрачен. Добавете подправките, включително останалите 1 1/2 чаени лъжички сол. Смесете свареното просо и зеленчуците заедно с ядките или семената, ако желаете. Смесете двата вида брашно и ги добавете в просото, смесват се добре. Леко намажете с масло и поръсете с брашно голяма тавичка за печене на хляб. Натиснете сместа с просо в съда и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около един час. Оставете хляба да изстине за 10 минути, след това внимателно го извадете от съда.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта