Хляб с просо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч просо
3 3/4 ч вода
2 ч.л. морска сол
1 1/2 ч обелени, ситно нарязани на кубчета моркови
1 ч фино нарязана целина
1 ч фино нарязан лук
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. сусамово олио
1 1/2 ч.л. сушен копър
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч шамфъстък (по желание) или печени слънчогледови семки
3 с.л. неизбелвано брашно
3 с.л. глутеново брашно
Изплакнете просото и го сложете в тенджера с водата и 1/2 чаена лъжичка морска сол. Сварете просото, покрито, на умерен огън за около 30 минути или докато омекне; просото трябва да поеме цялата вода. Сотирайте морковите, целината, лука и чесъна в маслото в продължение на 6 минути, или докато лукът е полупрозрачен. Добавете подправките, включително останалите 1 1/2 чаени лъжички сол. Смесете свареното просо и зеленчуците заедно с ядките или семената, ако желаете. Смесете двата вида брашно и ги добавете в просото, смесват се добре. Леко намажете с масло и поръсете с брашно голяма тавичка за печене на хляб. Натиснете сместа с просо в съда и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около един час. Оставете хляба да изстине за 10 минути, след това внимателно го извадете от съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ