Шведска питка-плитка с кардамон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. мая
1/2 ч хладка вода
1/2 ч мляко
1/4 ч захар
1/2 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
1 яйце
3 1/2 - 4 ч брашно
1 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч стафиди
Комбинирайте маята и хладката вода. Оставете да престои и да се разтвори. Изсипете горещото мляко над захарта да се разтвори. Изсипете горещото мляко над захарта да се разтвори. Добавете солта и олиото. Охлажда се. Прибавете маята, яйцето, 3 чаши брашно и кардамона в захарната смес. Добавете стафидите и допълнително брашно. Разбийте до гладкост. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Омесете до гладкост. Прехвърлете в леко намаслена купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Притиснете тестото надолу и прехвърлете върху леко набрашнена повърхност. Разделете на 3. Разточете всяка на дълго въженце. Сплетете на хлабава плитка. Поставете в леко намаслена тава за печене. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Печете на 180 градуса във фурната за 30 - 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ