Шафранов хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
щипка шафран
3 големи яйца
3 с.л. мед
1 1/2 ч.л. сол
1 пакета мая
1 ч топла вода
3 ч брашно
1/3 ч зехтин
2 с.л. портокалов сок
1 яйце, разбито
Комбинирайте маята и топлата вода и оставете на топло място, докато се разпени. Пресейте 2 1/2 чаши брашно в стъклена купа. Направете кладенче в центъра и добавете маята, 3 яйца, зехтина, меда, портокаловия сок, солта и шафрана. Разбийте или с куки за тесто, или на ръка, докато са добре смесени и се образува меко тесто. Започнете да добавяте повече брашно и го омесете, докато се получи топка, която не е лепкава. Обърнете върху набрашнена повърхност и месете в продължение на десет минути. докато е много еластично - 3-5 минути. Сложете тестото в добре намаслена купата и обърнете, така че да се покрие от всички страни с мазнината. Покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 1/2 часа. Притиснете надолу. Оставете да престои покрито 1 час. Притиснете надолу. Извадете върху набрашнена дъска и оформете на въженце с дължина около 56 см. Навийте и сложете в намаслена тава и покрийте; оставя се да престои в продължение на 1 час или докато удвои обема си. Намажете с разбитото яйце и се пече при 190С за 15 минути. Намалете до 180С и печете в продължение на 25 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ