Регистрация

Шафранов хляб

Автор:
gabi
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

щипка шафран

3 големи яйца

3 с.л. мед

1 1/2 ч.л. сол

1 пакета мая

1 ч топла вода

3 ч брашно

1/3 ч зехтин

2 с.л. портокалов сок

1 яйце, разбито

 

Комбинирайте маята и топлата вода и оставете на топло място, докато се разпени. Пресейте 2 1/2 чаши брашно в стъклена купа. Направете кладенче в центъра и добавете маята, 3 яйца, зехтина, меда, портокаловия сок, солта и шафрана. Разбийте или с куки за тесто, или на ръка, докато са добре смесени и се образува меко тесто. Започнете да добавяте повече брашно и го омесете, докато се получи топка, която не е лепкава. Обърнете върху набрашнена повърхност и месете в продължение на десет минути. докато е много еластично - 3-5 минути. Сложете тестото в добре намаслена купата и обърнете, така че да се покрие от всички страни с мазнината. Покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 1/2 часа. Притиснете надолу. Оставете да престои покрито 1 час. Притиснете надолу. Извадете върху набрашнена дъска и оформете на въженце с дължина около 56 см. Навийте и сложете в намаслена тава и покрийте; оставя се да престои в продължение на 1 час или докато удвои обема си. Намажете с разбитото яйце и се пече при 190С за 15 минути. Намалете до 180С и печете в продължение на 25 минути или до златисто.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта