Чили яхния с еленско месо и червен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. растително масло
1 голяма глава лук , ситно нарязан
2 големи скилидки чесън, счукан
Черен пипер
1 малко зелено чили чушле
1,2 кг еленско месо, нарязано на кубчета от по 1,5 см
340 г смляно еленско месо (или свинско)
800 г консерва намачкани домати
3 с.л. червен винен оцет
3 с.л. чили на прах
2 с.л. кимион
2 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. лют червен пипер, плюс още 1 щипка
1 голяма зелена чушка, без семената и нарязана
2 ч.л. сол или на вкус
прясно смлян черен пипер
280 г консерва червен фасул, отцеден
3 с.л. фино царевично брашно, смесено с малко вода на гладка паста за сгъстяване
Загрейте олиото в много голям тиган. Прибавете лука, чесъна, черния пипер и чили чушлето. Сотирайте на умерено силен огън, докато лукът леко омекне, за около 5 минути. Добавете кубчетата месо и каймата и продължете да готвите за около четири до пет минути, като се разбърква с дървена лъжица, докато каймата вече не е червена. Добавете всички останали съставки, с изключение на боба и царевичното брашно. Оставете сместа да заври след това намалете котлона до умерен и гответе непокрито за 30 минути, като се разбърква от време на време. Яхнията трябва да бъде доста гъста. Прибавете боба и царевичното брашно и гответе още малко. Опитайте и коригирайте подправките, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ