Регистрация

Чили яхния с еленско месо и червен боб

Автор:
трайкова
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
1532
Оцени рецептата

3 с.л. растително масло

1 голяма глава лук , ситно нарязан

2 големи скилидки чесън, счукан

Черен пипер

1 малко зелено чили чушле

1,2 кг еленско месо, нарязано на кубчета от по 1,5 см

340 г смляно еленско месо (или свинско)

800 г консерва намачкани домати

3 с.л. червен винен оцет

3 с.л. чили на прах

2 с.л. кимион

2 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. лют червен пипер, плюс още 1 щипка

1 голяма зелена чушка, без семената и нарязана

2 ч.л. сол или на вкус

прясно смлян черен пипер

280 г консерва червен фасул, отцеден

3 с.л. фино царевично брашно, смесено с малко вода на гладка паста за сгъстяване

 

Загрейте олиото в много голям тиган. Прибавете лука, чесъна, черния пипер и чили чушлето. Сотирайте на умерено силен огън, докато лукът леко омекне, за около 5 минути. Добавете кубчетата месо и каймата и продължете да готвите за около четири до пет минути, като се разбърква с дървена лъжица, докато каймата вече не е червена. Добавете всички останали съставки, с изключение на боба и царевичното брашно. Оставете сместа да заври след това намалете котлона до умерен и гответе непокрито за 30 минути, като се разбърква от време на време. Яхнията трябва да бъде доста гъста. Прибавете боба и царевичното брашно и гответе още малко. Опитайте и коригирайте подправките, ако е необходимо.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта