Регистрация

Пастет от фазан

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
2437
Оцени рецептата

2 фазана

Ленти бекон

2 с.л. лук, настърган

1 яйце; твърдо сварено

1/4 ч масло, разтопено

1/4 ч заквасена сметана

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Загрейте фурната до 180ºС. Поръсете птиците със сол и пипер отвън. Ако са с кожата, поставете резени бекон отгоре. Пече се в покрит съд в 1 см вода за 1 до 1 1/2 часа. Месото трябва да се отделя лесно от костите. Охладете, премахнете цялото месо и смелете с месомелачка или използвайте метално острие на блендера. Добавя се 1 супена лъжица настърган лук, яйцето и маслото. Смесете със заквасена сметана, така че сместа да е напълно влажна и да е с консистенцията на крем за мазане. Добавете сол и пипер, разбърква се добре и се поставя в плътно затворени буркани и се съхранява в хладилник или замразява.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта