Пържено кенгурско с бок чой и чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
400 г филе от кенгуру, подрязано от мазнината и нарязано на тънки ивици
1 връзка китайско зеле бок чой, измито
2 ч.л. чили, нарязано
1 ч.л. лук шалот, нарязан ситно
1 ч.л. чесън, нарязан
1 ч.л. пресен джинджифил, нарязан фино
25 мл оризово вино
450 г черен боб, изплакнат и отцеден
150 мл телешки бульон
50 с.л. соев сос
1 ч.л. рибен сос
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
Подрежете листата бок чой, срежете по-големите наполовина по дължина. Загрейте малко олио в тиган; добавете шалота, 3/4 от лютите чушки, 3/4 от чесъна и джинджифила и запържете бързо за 30 секунди, докато се усети ароматът. Добавете кафявия ориз и виното и оставете да се редуцира, докато се сгъсти. Добавете черния боб, бульона, соевия сос и оставете да заври. Гответе в продължение на 5 минути и след това изключете котлона и оставете настрана. Загрейте малко олио в чист тиган; добавете останалия чесън и лютите чушки, след това лентите месо от кенгуру. Разбъркайте бързо за няколко секунди на силен огън. Добавете топлия сос и листата бок чой. Гответе бързо за няколко секунди, докато листата се задушат. Овкусете с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Сложете в центъра на чиния и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ