Регистрация

Пържено кенгурско с бок чой и чили

Автор:
Надежда
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
1264
Оцени рецептата

400 г филе от кенгуру, подрязано от мазнината и нарязано на тънки ивици

1 връзка китайско зеле бок чой, измито

2 ч.л. чили, нарязано

1 ч.л. лук шалот, нарязан ситно

1 ч.л. чесън, нарязан

1 ч.л. пресен джинджифил, нарязан фино

25 мл оризово вино

450 г черен боб, изплакнат и отцеден

150 мл телешки бульон

50 с.л. соев сос

1 ч.л. рибен сос

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Подрежете листата бок чой, срежете по-големите наполовина по дължина. Загрейте малко олио в тиган; добавете шалота, 3/4 от лютите чушки, 3/4 от чесъна и джинджифила и запържете бързо за 30 секунди, докато се усети ароматът. Добавете кафявия ориз и виното и оставете да се редуцира, докато се сгъсти. Добавете черния боб, бульона, соевия сос и оставете да заври. Гответе в продължение на 5 минути и след това изключете котлона и оставете настрана. Загрейте малко олио в чист тиган; добавете останалия чесън и лютите чушки, след това лентите месо от кенгуру. Разбъркайте бързо за няколко секунди на силен огън. Добавете топлия сос и листата бок чой. Гответе бързо за няколко секунди, докато листата се задушат. Овкусете с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Сложете в центъра на чиния и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта