Регистрация

Еленско месо по селски

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
2622
Оцени рецептата

1 ч лук, нарязан

4 с.л. растително масло

1,3 кг еленско месо, нарязано на кубчета от по 3 см

1/4 ч брашно

1 1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. листа мащерка, цели

1 дафинов лист

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч телешки бульон

1 ч сухо червено вино

225 г пресни гъби, нарязани на филийки

2 с.л. масло, разтопено

 

Запържете лука в горещата мазнина до омекване. Оваляйте месото в брашно и го запържете в олиото. Добавете солта, мащерката, дафиновия лист, черния пипер, бульона и виното; гответе на слаб огън за един час, като се разбърква от време на време. Ако е необходимо, добавете още вино или бульон. Задушете гъби в масло; добавете месото и оставете да къкри за около 30 минути или докато месото омекне. Сервира се с пюре от картофи, ориз или спагети.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта