Горски фетучини с гъби пумпалка и гърди фазан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За фетучините:
225 г сушени гъби пумпалка или
2 с.л. гъби пумпалка на прах
3/4 ч грис
2 големи яйца
2 големи жълтъка
1 с.л. зехтин
За сметановия сос:
18 сушени гъби пумпалка или пресни
1 с.л. масло
2 с.л. нарязан лук шалот
1 3/4 ч сметана
Сол на вкус
Бял пипер (на вкус)
Индийско орехче на вкус
За гарниране:
24 аспержи
2 с.л. масло
За фазаните:
2 гърди от фазан, без костите и кожата, разполовени
сол
бял пипер
2 с.л. масло
Пригответе фетучините. Почистете много добре гъбите. Сложете ги в мелачка и стрийте на фина прах. Смесете с гриса и брашното в кухненски робот и разбийте за кратко, докато се смесят. Разбийте яйцата, жълтъка и зехтина и с работещ уред, добавете сместа към брашното. Разбийте, докато се оформи топка - около 45 - 60 сек. Извадете тестото от машината и омесете за минута на много леко набрашнена повърхност. Направете дебел цилиндър и увийте в найлон. Оставете в хладилника за най-малко 1 час. Около 1 час преди времето за сервиране, нарежете тестото на 6 парчета. Замесете, разтеглете и нарежете всяко парче в машината за паста или на ръка. Разстелете фетучините върху поднос, поръсен с грис. Покрийте с кърпа, до времето за готвене. Пригответе соса. Накиснете гъбите е топла вода, колкото да ги покрие за около 5 минути. (Ако са пресни, само ги разполовете и изплакнете.) Отцедете гъбите, разполовете ги надлъжно и изплакнете за кратко. Нарежете на малки парчета. Сгорещете маслото в тиган и добавете гъбите и лука шалот. Гответе на слаб огън, докато шалотът омекне. Добавете сметаната и оставете да къкри, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти леко, около 15 минути. Добавете сол, бял пипер и индийско орехче на вкус. Почистете аспержите. Пуснете ги във вряща подсолена вода и варете, докато омекнат, около 5 минути. Отцедете добре. Около 20 минути преди сервиране, поръсете гърдите фазан леко с черен пипер, сол и бял пипер и ги оставете да престоят на стайна температура, докато не са готови да се готвят. Сгорещете маслото в голям тиган. Когато стане на пяна, добавете гърдите и запържете леко за около 5 минути. Обърнете и гответе на умерено слаб огън, докато са добре запечени и почти готови в центъра, още 5 минути. Извадете и заделете за 5 мин. Сложете пастата в голямо количество вряща подсолена вода. Оставете да заври, като разбърквате. Гответе около 1 минута, само докато омекнат. Отцедете старателно и смесете с три четвърти от соса. Подредете фетучините в 4 чинии. Нарежете гърда фазан на шест вертикални резена и разпределете ветрилообразно върху пастата. Покрийте с останалия сос и обградете със затоплените в масло преди сервиране аспержи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ