Регистрация

Горски фетучини с гъби пумпалка и гърди фазан

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
1404
Оцени рецептата

За фетучините:

225 г сушени гъби пумпалка или

2 с.л. гъби пумпалка на прах

3/4 ч грис

2 големи яйца

2 големи жълтъка

1 с.л. зехтин

За сметановия сос:

18 сушени гъби пумпалка или пресни

1 с.л. масло

2 с.л. нарязан лук шалот

1 3/4 ч сметана

Сол на вкус

Бял пипер (на вкус)

Индийско орехче на вкус

За гарниране:

24 аспержи

2 с.л. масло

За фазаните:

2 гърди от фазан, без костите и кожата, разполовени

сол

бял пипер

2 с.л. масло

 

Пригответе фетучините. Почистете много добре гъбите. Сложете ги в мелачка и стрийте на фина прах. Смесете с гриса и брашното в кухненски робот и разбийте за кратко, докато се смесят. Разбийте яйцата, жълтъка и зехтина и с работещ уред, добавете сместа към брашното. Разбийте, докато се оформи топка - около 45 - 60 сек. Извадете тестото от машината и омесете за минута на много леко набрашнена повърхност. Направете дебел цилиндър и увийте в найлон. Оставете в хладилника за най-малко 1 час. Около 1 час преди времето за сервиране, нарежете тестото на 6 парчета. Замесете, разтеглете и нарежете всяко парче в машината за паста или на ръка. Разстелете фетучините върху поднос, поръсен с грис. Покрийте с кърпа, до времето за готвене. Пригответе соса. Накиснете гъбите е топла вода, колкото да ги покрие за около 5 минути. (Ако са пресни, само ги разполовете и изплакнете.) Отцедете гъбите, разполовете ги надлъжно и изплакнете за кратко. Нарежете на малки парчета. Сгорещете маслото в тиган и добавете гъбите и лука шалот. Гответе на слаб огън, докато шалотът омекне. Добавете сметаната и оставете да къкри, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти леко, около 15 минути. Добавете сол, бял пипер и индийско орехче на вкус. Почистете аспержите. Пуснете ги във вряща подсолена вода и варете, докато омекнат, около 5 минути. Отцедете добре. Около 20 минути преди сервиране, поръсете гърдите фазан леко с черен пипер, сол и бял пипер и ги оставете да престоят на стайна температура, докато не са готови да се готвят. Сгорещете маслото в голям тиган. Когато стане на пяна, добавете гърдите и запържете леко за около 5 минути. Обърнете и гответе на умерено слаб огън, докато са добре запечени и почти готови в центъра, още 5 минути. Извадете и заделете за 5 мин. Сложете пастата в голямо количество вряща подсолена вода. Оставете да заври, като разбърквате. Гответе около 1 минута, само докато омекнат. Отцедете старателно и смесете с три четвърти от соса. Подредете фетучините в 4 чинии. Нарежете гърда фазан на шест вертикални резена и разпределете ветрилообразно върху пастата. Покрийте с останалия сос и обградете със затоплените в масло преди сервиране аспержи.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous03-07-2025
equilibrado estatico Equipos de equilibrado: esencial para el desempeño fluido y efectivo de las equipos. En el entorno de la innovación actual, donde la rendimiento y la estabilidad del equipo son de gran relevancia, los sistemas de equilibrado cumplen un rol esencial. Estos aparatos específicos están creados para calibrar y asegurar elementos móviles, ya sea en herramientas manufacturera, vehículos de transporte o incluso en aparatos hogareños. Para los expertos en soporte de aparatos y los ingenieros, utilizar con sistemas de calibración es crucial para asegurar el desempeño estable y estable de cualquier dispositivo móvil. Gracias a estas opciones modernas modernas, es posible minimizar significativamente las sacudidas, el zumbido y la carga sobre los sujeciones, mejorando la duración de partes importantes. También trascendental es el rol que juegan los sistemas de equilibrado en la asistencia al consumidor. El apoyo especializado y el reparación continuo usando estos sistemas facilitan proporcionar prestaciones de óptima estándar, incrementando la contento de los consumidores. Para los propietarios de proyectos, la financiamiento en unidades de ajuste y dispositivos puede ser esencial para optimizar la efectividad y productividad de sus equipos. Esto es especialmente importante para los dueños de negocios que administran modestas y pequeñas organizaciones, donde cada aspecto vale. Por otro lado, los equipos de equilibrado tienen una extensa aplicación en el sector de la protección y el control de excelencia. Habilitan detectar posibles problemas, previniendo mantenimientos elevadas y perjuicios a los aparatos. También, los datos obtenidos de estos dispositivos pueden emplearse para maximizar sistemas y incrementar la visibilidad en sistemas de investigación. Las sectores de uso de los aparatos de equilibrado abarcan múltiples ramas, desde la manufactura de vehículos de dos ruedas hasta el monitoreo ecológico. No importa si se refiere de importantes elaboraciones de fábrica o limitados locales de uso personal, los equipos de balanceo son necesarios para proteger un operación eficiente y sin fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта