Регистрация

Горски фетучини с гъби пумпалка и гърди фазан

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
1234
Оцени рецептата

За фетучините:

225 г сушени гъби пумпалка или

2 с.л. гъби пумпалка на прах

3/4 ч грис

2 големи яйца

2 големи жълтъка

1 с.л. зехтин

За сметановия сос:

18 сушени гъби пумпалка или пресни

1 с.л. масло

2 с.л. нарязан лук шалот

1 3/4 ч сметана

Сол на вкус

Бял пипер (на вкус)

Индийско орехче на вкус

За гарниране:

24 аспержи

2 с.л. масло

За фазаните:

2 гърди от фазан, без костите и кожата, разполовени

сол

бял пипер

2 с.л. масло

 

Пригответе фетучините. Почистете много добре гъбите. Сложете ги в мелачка и стрийте на фина прах. Смесете с гриса и брашното в кухненски робот и разбийте за кратко, докато се смесят. Разбийте яйцата, жълтъка и зехтина и с работещ уред, добавете сместа към брашното. Разбийте, докато се оформи топка - около 45 - 60 сек. Извадете тестото от машината и омесете за минута на много леко набрашнена повърхност. Направете дебел цилиндър и увийте в найлон. Оставете в хладилника за най-малко 1 час. Около 1 час преди времето за сервиране, нарежете тестото на 6 парчета. Замесете, разтеглете и нарежете всяко парче в машината за паста или на ръка. Разстелете фетучините върху поднос, поръсен с грис. Покрийте с кърпа, до времето за готвене. Пригответе соса. Накиснете гъбите е топла вода, колкото да ги покрие за около 5 минути. (Ако са пресни, само ги разполовете и изплакнете.) Отцедете гъбите, разполовете ги надлъжно и изплакнете за кратко. Нарежете на малки парчета. Сгорещете маслото в тиган и добавете гъбите и лука шалот. Гответе на слаб огън, докато шалотът омекне. Добавете сметаната и оставете да къкри, като се разбърква често, докато сосът се сгъсти леко, около 15 минути. Добавете сол, бял пипер и индийско орехче на вкус. Почистете аспержите. Пуснете ги във вряща подсолена вода и варете, докато омекнат, около 5 минути. Отцедете добре. Около 20 минути преди сервиране, поръсете гърдите фазан леко с черен пипер, сол и бял пипер и ги оставете да престоят на стайна температура, докато не са готови да се готвят. Сгорещете маслото в голям тиган. Когато стане на пяна, добавете гърдите и запържете леко за около 5 минути. Обърнете и гответе на умерено слаб огън, докато са добре запечени и почти готови в центъра, още 5 минути. Извадете и заделете за 5 мин. Сложете пастата в голямо количество вряща подсолена вода. Оставете да заври, като разбърквате. Гответе около 1 минута, само докато омекнат. Отцедете старателно и смесете с три четвърти от соса. Подредете фетучините в 4 чинии. Нарежете гърда фазан на шест вертикални резена и разпределете ветрилообразно върху пастата. Покрийте с останалия сос и обградете със затоплените в масло преди сервиране аспержи.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта