Регистрация

Чили с еленско месо

Автор:
yasen
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
943
Оцени рецептата

1,3 кг еленско месо, нарязано фино

340 мл бира

1/2 ч телешки бульон

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 с.л. риган

4 скилидки чесън, счукан

2 с.л. царевично нишесте

сол

1 ч.л. кориандър, смлян

1/4 ч. чили на прах

1/4 ч топла вода

2 с.л. зехтин

1 с.л. кимион, смлян

 

Запържете месото в зехтина, докато покафенее много леко. Добавете лука и чесъна. Запържете докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете чилито на прах, кориандъра и кимиона. Гответе на умерен огън, като се бърка често, за 4-5 мин. Добавете бирата и бульона. Намалете огъня до умерен. Гответе, като се разбърква често, докато месото омекне (45-60 минути). Разтворете царевичното нишесте в топла вода. Добавете сместа при чилито. Продължете да варите, като се разбърква често, в продължение на 30 минути. Отстранете от огъня. Покрийте. Оставете да престои за най-малко 6 часа. Стоплете отново. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта