Регистрация

Чили с еленско

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
21 Apr
|
Видяна:
798
Оцени рецептата

1,3 кг фино нарязано еленско месо

1 средно голяма глава лук

4 скилидки чесън

Сол на вкус

1/4 ч.л. чили на прах

2 с.л. зехтин

1 с.л. кимион

1 кутийка бира

1/2 ч телешки бульон

1 с.л. сушен риган

2 с.л. царевично брашно

1 ч.л. смлян кориандър

 

Разтворете царевичното брашно в около 1/4 ч вода. Запържете месото в зехтина, докато покафенее много леко. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете чилито на прах, кориандъра и кимиона и гответе, като се разбърква, в продължение на 4 - 5 минути. Не трябва да загаря. Добавете бирата и водата/бульона и оставете да къкри, като се разбърква често, докато месото омекне. (Около 45 минути - 1 час) Когато месото омекне, добавете царевичното брашно, разтворено във вода или бульон. Оставете на слаб огън, като се разбърква често още около 30 минути. Оставя се да се охлади чили и да престои в продължение на най-малко 6 часа преди да стоплите отново и да сервирате.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта