Регистрация

Хляб със сушени домати и проволоне

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
720
Оцени рецептата

2 с.л. зеленчукова мазнина; със стайна температура

2 с.л. зехтин от сушените домати

2 с.л. захар

2 скилидки чесън, счукан

2 яйца, леко разбити

1 1/4 ч мътеница

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода за хляб

140 г сирене проволоне, настъргано

1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки

2 с.л. пресен магданоз, нарязан

3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/3 ч сушени домати, фино нарязани

1/3 ч кедрови ядки, препечени

 

Загрейте фурната до 180ºС. Намажете 3 тавички за печене на хляб. В малка купа, разбийте мазнината, зехтина и захарта до гладкост. Добавете чесъна, яйцата и мътеницата; разбийте докато сместа е гладка. Заделете. В голяма купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера, солта и содата. Смесете сиренето, лука, магданоза, черния пипер и доматите. Направете кладенче в центъра и добавете сместа с мътеница и кедровите ядки. Разбърква се, докато се смесят много добре. Изсипете тестото в приготвените тави и загладете повърхността. Печете на 45 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да се охладят в съда за около 10 мин. Разхлабете краищата с нож и извадете хляба, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта