Хляб със сушени домати и проволоне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зеленчукова мазнина; със стайна температура
2 с.л. зехтин от сушените домати
2 с.л. захар
2 скилидки чесън, счукан
2 яйца, леко разбити
1 1/4 ч мътеница
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
140 г сирене проволоне, настъргано
1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки
2 с.л. пресен магданоз, нарязан
3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/3 ч сушени домати, фино нарязани
1/3 ч кедрови ядки, препечени
Загрейте фурната до 180ºС. Намажете 3 тавички за печене на хляб. В малка купа, разбийте мазнината, зехтина и захарта до гладкост. Добавете чесъна, яйцата и мътеницата; разбийте докато сместа е гладка. Заделете. В голяма купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера, солта и содата. Смесете сиренето, лука, магданоза, черния пипер и доматите. Направете кладенче в центъра и добавете сместа с мътеница и кедровите ядки. Разбърква се, докато се смесят много добре. Изсипете тестото в приготвените тави и загладете повърхността. Печете на 45 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да се охладят в съда за около 10 мин. Разхлабете краищата с нож и извадете хляба, за да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ