Регистрация

Хляб със сладки картофи

Автор:
яна маринова
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
1088
Оцени рецептата

2 пакета по 7 г активна суха мая

1/2 ч топла вода, около 60С

1/4 ч захар

1 щипка сол

Щипка прясно смлян черен пипер

3 с.л. масло, разтопено

2 яйца, разбити

1 малък сладък картоф; изпечен, обелен, намачкан на каша

3 1/4 ч брашно + 1 с.л. допълнително

1/4 ч стафиди

2 с.л. масло

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете купа за смесване и тава за печене. Разбийте маята и водата в купа, докато маята се разтвори. Добавете захарта, солта, черния пипер и маслото. Разбъркайте добре и оставете да престои в продължение на 15 минути. Добавете яйцата и сладките картофи. Смесете брашното и стафидите. Добавете брашното, по 1/2 чаша и разбърквайте на ръка, докато цялото брашно се абсорбира. Оформете тестото на малка топка и поръсете с останалата супена лъжица брашно. Поставете тестото в намаслената купа, като обърнете веднъж, така че да се покрие с маслото. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 1/2 часа. Натиснете надолу и оформете овален хляб. Поставете в центъра на приготвената тава. Покрийте и оставете да втаса докато удвои обема си, около 45 мин. Пече се за около 40 минути или до златисто. Извадете хляба от фурната и се прехвърля върху решетка, за да се охлади. Нарежете на филийки и поднесете с масло.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта