Хляб със сладки картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакета по 7 г активна суха мая
1/2 ч топла вода, около 60С
1/4 ч захар
1 щипка сол
Щипка прясно смлян черен пипер
3 с.л. масло, разтопено
2 яйца, разбити
1 малък сладък картоф; изпечен, обелен, намачкан на каша
3 1/4 ч брашно + 1 с.л. допълнително
1/4 ч стафиди
2 с.л. масло
Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете купа за смесване и тава за печене. Разбийте маята и водата в купа, докато маята се разтвори. Добавете захарта, солта, черния пипер и маслото. Разбъркайте добре и оставете да престои в продължение на 15 минути. Добавете яйцата и сладките картофи. Смесете брашното и стафидите. Добавете брашното, по 1/2 чаша и разбърквайте на ръка, докато цялото брашно се абсорбира. Оформете тестото на малка топка и поръсете с останалата супена лъжица брашно. Поставете тестото в намаслената купа, като обърнете веднъж, така че да се покрие с маслото. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си, около 1 1/2 часа. Натиснете надолу и оформете овален хляб. Поставете в центъра на приготвената тава. Покрийте и оставете да втаса докато удвои обема си, около 45 мин. Пече се за около 40 минути или до златисто. Извадете хляба от фурната и се прехвърля върху решетка, за да се охлади. Нарежете на филийки и поднесете с масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ