Хляб с яйца и мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
140 г брашно
113 г масло
1 л мляко
1 - 1 1/2 ч захар
1 с.л. сол
115 г мая
1/2 ч вода или мляко
2 ч.л. ванилов екстракт
5 големи яйца
Смесете маята, водата и 1 супена лъжица захар. Оставете да втаса. Сложете 1 л мляко в тенджера. Добавете 1/2 чаша захар и 225 г масло. Кипнете, без да позволявате да заври. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата, добавете останалото масло и захар. Разбърква се добре. Сложете брашното в подходящ съд. Разбърква се добре. Добавете екстракта от ванилия, сместа с яйце, млечната смес, маята и солта. Месете, докато започне да пада от ръцете. Нека престои, докато удвои размера си. Омесете отново. Оставете отново да втаса. Сложете в пет или шест тави и оставете да втаса отново. Пече се на 190 градуса в продължение на 1/2 час. Намалете температурата до 180 градуса и печете още около 1/2 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ