Регистрация

Хляб с яйца и мляко

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
861
Оцени рецептата

140 г брашно

113 г масло

1 л мляко

1 - 1 1/2 ч захар

1 с.л. сол

115 г мая

1/2 ч вода или мляко

2 ч.л. ванилов екстракт

5 големи яйца

 

Смесете маята, водата и 1 супена лъжица захар. Оставете да втаса. Сложете 1 л мляко в тенджера. Добавете 1/2 чаша захар и 225 г масло. Кипнете, без да позволявате да заври. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата, добавете останалото масло и захар. Разбърква се добре. Сложете брашното в подходящ съд. Разбърква се добре. Добавете екстракта от ванилия, сместа с яйце, млечната смес, маята и солта. Месете, докато започне да пада от ръцете. Нека престои, докато удвои размера си. Омесете отново. Оставете отново да втаса. Сложете в пет или шест тави и оставете да втаса отново. Пече се на 190 градуса в продължение на 1/2 час. Намалете температурата до 180 градуса и печете още около 1/2 час.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта