Регистрация

Хляб с шунка и грах

Автор:
desislavva
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
723
Оцени рецептата

1 ч + 1 с.л. царевично брашно - разделени

1 с.л. захар

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. червен пипер

3 ч мляко

1 ч настърган Чедър

2 с.л. масло или маргарин

3 яйца, разделени

1 ч нарязана на кубчета шунка

425 г консерва грах, отцеден

 

Намажете с масло йенска тенджера с обем 12 л. Поръсете дъното с 1 с.л. царевично брашно. Заделете. Смесете останалата 1 чаша царевично брашно и следващите 3 съставки; заделете. Сложете млякото да заври в голяма тенджера на умерен огън. Постепенно добавете сместа с царевично брашно, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка, до гладкост. Гответе до сгъстяване, като разбърквате непрекъснато. Махнете от огъня и добавете сиренето и маслото. Оставете да се поохлади. Добавете жълтъците и разбийте до смесване. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа. Добавете шунката и граха. Изсипете тестото в подготвената тавичка; печете на 180 градуса за 45-50 минути или до кафяво. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта