Регистрация

Хляб с царевица

Автор:
надежда
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

8 с.л. масло

3/4 ч мляко

2 големи яйца

1 консерва (225 г) царевица

1 1/4 ч царевично брашно

280 г чедър

1/4 ч настърган едро

останалият нарязан на малки кубчета

1/2 ч чили чушлета, нарязани

115 г печени червени чушки от буркан,

1/2 нарязани на дълги ленти, а останалата половина на едри парчета

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

 

В малка тенджера, разтопете 6 с.л. масло на слаб огън. Не печете прекалено дълго. Загрейте фурната до 200ºС. Сложете останалите 2 супени лъжици масло в касерола и загрейте във фурната за не повече от 4-5 минути, за да не се запържи маслото. Завъртете, за да разпределите мазнината по вътрешността на съда. Заделете. В голяма купа разбийте млякото и яйцата. Пасирайте до гладкост 1 чаша бяло брашно, разтопеното масло, царевицата, нарязаното на кубчета сирене, лютите чушки, нарязаните червени чушки, содата за хляб и солта. Разбърква се добре. Изсипете сместа в приготвения съд и загладете повърхността. Поръсете с настърганото сирене и украсете с лентите печена чушка. Не покривайте съда. Сложете в средата на фурната. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 40 - 50 минути. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта