Регистрация

Хляб с печена червена чушка и черни маслини

Автор:
marcheva
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
903
Оцени рецептата

3 ленти бекон, запържен, отцеден и едро нарязан

1 средно голяма глава лук, разполовен и нарязан на тънки филийки

2 с.л. зехтин

4 скилидки чесън, нарязан

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер, едро счукан

3 средно големи печени червени чушки

1/2 ч маслини, нарязани наполовина и без костилка

2 с.л. магданоз, пресен, нарязан фино

4 1/2 ч брашно, разделени

2 пакета суха мая

2 яйца, разбити

1 ч настърган пармезан

1 ч вода, хладка

Друго:

1 с.л. царевично брашно, за поръсване на тавата

2 с.л. масло, разтопено

 

В голям тиган, запържете бекона на умерен огън до хрупкавост. Отцедете и нарежете. Заделете. Добавете лука към запазената мазнина от бекона, заедно със зехтина. Разбъркайте добре, така че да се покрие хубави със зехтина. Гответе сместа на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато лукът омекне и стане златист, около 20 минути. Добавете чесъна и гответе още 5 минути. Прибавете солта, черния пипер, печените червени чушки, черните маслини и нарязания розмарин. Добавете натрошения бекон. Заделете. В купата на кухненски робот, с острието за тесто, смесете 3 1/2 чаши брашно и сместа със задушения лук / червената чушка. Добавете маята, яйцата и пармезана и смесете хубаво. Без да спирате уреда, добавете водата бавно, докато сместа започне да се събира на топка. Разбийте, докато тестото започне да се отделя от стените на купата, след това го омесете за около още 1 минута. Тестото трябва да е гладко и еластично и да отскача, когато се натисне с пръст. Поставете тестото в леко намаслена найлонова торбичка и оставете на топло място, за да втаса, докато удвои обема си, около 1 час. Извадете тестото от торбичката и притиснете надолу, за да оформите на два продълговати хляба; поставете ги върху леко намазнена тава за печене, предварително поръсена с царевичното брашно. Направете три или четири декоративни черти в горната част на хляба с нож и намажете с разтопено масло. Оставя се да втаса на топло, докато се удвои, около 45 минути. Поставете тестото в предварително загрята на 190С фурна и печете в продължение на 35-45 минути или докато хлябът е златист и дъното звучи кухо, когато се почука с пръст. Сложете върху решетка и оставете да се охлади напълно.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта