Регистрация

Хляб с пет зърна

Автор:
яна маринова
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

2 с.л. активна суха мая

1/3 ч хладка вода

1/2 ч.л. захар

1 ч вода, допълнително

1/2 ч грухана пшеница

60 г масло

2 с.л. мед

2 с.л. малц

1/2 ч мляко

1/2 ч ориз, сварен

1/2 ч фини овесени ядки

1/2 ч ръжено брашно

1 ч пълнозърнесто брашно

4 ч брашно

2 с.л. мляко, допълнително

 

Разтворете маята в хладката вода със захарта; оставя се да престои на топло място, докато се разпени. Сложете допълнителната вода и пшеницата в малка тенджера, варете на умерен огън, докато водата се абсорбира и сместа е гъста. Свалете от огъня, добавете маслото, меда, малца, ориза и млякото и оставете сместа да се охлади. Смесете брашната и овесените ядки в голяма купа, прибавете пшеничната смес и маята; разбъркайте, за да се образува тесто. Замесете върху набрашнена повърхност за около 10 минути или докато тестото отскача леко при допир. Нарежете тестото на 3. Омесете и оформете на хляб и сложете в тавичка. Оставете да втаса за 15 мин. Глазирайте с допълнително мляко и печете в умерена фурна до готовност.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта