Хляб с пет зърна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. активна суха мая
1/3 ч хладка вода
1/2 ч.л. захар
1 ч вода, допълнително
1/2 ч грухана пшеница
60 г масло
2 с.л. мед
2 с.л. малц
1/2 ч мляко
1/2 ч ориз, сварен
1/2 ч фини овесени ядки
1/2 ч ръжено брашно
1 ч пълнозърнесто брашно
4 ч брашно
2 с.л. мляко, допълнително
Разтворете маята в хладката вода със захарта; оставя се да престои на топло място, докато се разпени. Сложете допълнителната вода и пшеницата в малка тенджера, варете на умерен огън, докато водата се абсорбира и сместа е гъста. Свалете от огъня, добавете маслото, меда, малца, ориза и млякото и оставете сместа да се охлади. Смесете брашната и овесените ядки в голяма купа, прибавете пшеничната смес и маята; разбъркайте, за да се образува тесто. Замесете върху набрашнена повърхност за около 10 минути или докато тестото отскача леко при допир. Нарежете тестото на 3. Омесете и оформете на хляб и сложете в тавичка. Оставете да втаса за 15 мин. Глазирайте с допълнително мляко и печете в умерена фурна до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ