Хляб с мед и морска сол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 1/2 ч многозърнесто брашно
2 с.л. морска сол (по желание)
2 пакет суха мая
3 ч топла вода
1/2 ч мед
2 с.л. нерафинирано зеленчуково олио
2 с.л. ябълков оцет (по желание)
5 ч брашно
Смесете първите 3 съставки. Комбинирайте течностите и се добавят към сухата смес. Разбийте на крем. Покрийте и поставете на топло място за 15 минути. Постепенно добавете обикновеното брашно, докато стане прекалено гъсто, за да се разбърква. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност и омесете с още брашно, докато тестото стане малко по-лепкаво. Омесете за около 5 минути. Сложете в намазана с олио купа и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Оформете два хляба. Поставят се в намаслена тава за хляб и се оставят да втасват на топло място, докато удвоят обема си. Печете на 180С в продължение на 45 минути или до златисто кафяво. Оставете да се поохлади. Извадете от съда и оставете да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ