Регистрация

Хляб с мед и морска сол

Автор:
Martchella
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
908
Оцени рецептата

4 1/2 ч многозърнесто брашно

2 с.л. морска сол (по желание)

2 пакет суха мая

3 ч топла вода

1/2 ч мед

2 с.л. нерафинирано зеленчуково олио

2 с.л. ябълков оцет (по желание)

5 ч брашно

 

Смесете първите 3 съставки. Комбинирайте течностите и се добавят към сухата смес. Разбийте на крем. Покрийте и поставете на топло място за 15 минути. Постепенно добавете обикновеното брашно, докато стане прекалено гъсто, за да се разбърква. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност и омесете с още брашно, докато тестото стане малко по-лепкаво. Омесете за около 5 минути. Сложете в намазана с олио купа и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Оформете два хляба. Поставят се в намаслена тава за хляб и се оставят да втасват на топло място, докато удвоят обема си. Печете на 180С в продължение на 45 минути или до златисто кафяво. Оставете да се поохлади. Извадете от съда и оставете да се охлади.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта