Регистрация

Хляб с маслини

Автор:
ivanka
|
Дата:
04 Dec
|
Видяна:
988
Оцени рецептата

2 1/2 ч хладка вода

1 ч.л. суха мая

6 ч универсално брашно

2 с.л. зехтин

2 ч.л. сол

1 1/2 ч черни маслини без костилка, нарязани

1/4 ч брашно от елда

 

Поставете водата в голяма купа, поръсете с маята, след което се добавят 2 1/2 чаши брашно. Разбърква се на 100 пъти в същата посока. Оставете покрито с найлон за 30 минути или до два часа. Добавете зехтина, солта, маслините и брашното от елда. Добавете останалото брашно, по една чаша наведнъж, като се разбърква винаги в същата посока, докато тестото стане прекалено твърдо за разбъркване. Обърнете върху добре набрашнена повърхност. Замесете внимателно, докато тестото има гладка консистенция (с изключение на маслините), след това месете още пет минути. Сложете в намаслена купа. Покрийте с найлон. Оставете да втаса в продължение на 2 до 3 часа. Намажете с олио две тави за печене. Приплескайте тестото с ръце и обърнете върху набрашнена работна повърхност. Срежете наполовина и върнете едната половина в намаслената купа и покрийте. Разделете останалата половина на две. Омесете всяка на топка и приплескайте леко с длан. Оставете да престои 5 минути. Оформете и останалите по същия начин и оставете хляба да втаса за 20 до 30 минути, покрит с влажна кърпа или найлоново фолио.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Печете 20 минути.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта