Хляб с маслини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч хладка вода
1 ч.л. суха мая
6 ч универсално брашно
2 с.л. зехтин
2 ч.л. сол
1 1/2 ч черни маслини без костилка, нарязани
1/4 ч брашно от елда
Поставете водата в голяма купа, поръсете с маята, след което се добавят 2 1/2 чаши брашно. Разбърква се на 100 пъти в същата посока. Оставете покрито с найлон за 30 минути или до два часа. Добавете зехтина, солта, маслините и брашното от елда. Добавете останалото брашно, по една чаша наведнъж, като се разбърква винаги в същата посока, докато тестото стане прекалено твърдо за разбъркване. Обърнете върху добре набрашнена повърхност. Замесете внимателно, докато тестото има гладка консистенция (с изключение на маслините), след това месете още пет минути. Сложете в намаслена купа. Покрийте с найлон. Оставете да втаса в продължение на 2 до 3 часа. Намажете с олио две тави за печене. Приплескайте тестото с ръце и обърнете върху набрашнена работна повърхност. Срежете наполовина и върнете едната половина в намаслената купа и покрийте. Разделете останалата половина на две. Омесете всяка на топка и приплескайте леко с длан. Оставете да престои 5 минути. Оформете и останалите по същия начин и оставете хляба да втаса за 20 до 30 минути, покрит с влажна кърпа или найлоново фолио.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Печете 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ