Регистрация

Хляб с киноа

Автор:
трайкова
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
2298
Оцени рецептата

1/2 ч киноа

1 ч вода

3/16 ч.л. морска сол

2/3 с.л. зехтин

2/3 ч фино нарязана целина

3/16 ч фино нарязан копър

1/3 ч фино нарязан лук

1 1/3 ч.л. чесън; счукан

3/16 ч нарязана фино червена чушка

1/3 ч.л. морска сол

2/3 с.л. сусамово семе

1/2 ч сварен шарен боб

1 1/3 с.л. тахан

1 1/3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 1/3 с.л. глутен

 

Изплакнете киноата и я сложете в тенджера с водата и 1/2 чаена лъжичка сол. Оставете да къкри и варете, покрито, докато водата се изпари (около 15 минути). Заделете. Сгорещете олиото в тенджера. Задушете целината, копъра, лука, чесъна и чушката, заедно със солта, ригана и кардамона, за около 5 минути. Разбърква се от време на време, за да не изгаря. Добавете сварената киноа и семената сусам, шарения боб и тахана към зеленчуците. Смесете всички съставки. Смесете двата брашна заедно и ги добавете при сместа със зеленчуци и киноа. Сложете фолио на дъното на тавичка за печене на хляб и намажете леко с олио. Изсипете сместа в подготвената тава. Пече се на 200 градуса в продължение на 45 минути. Оставете хляба да изстине за 10 минути, изваден от съда.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта