Регистрация

Хляб с брашно от бял и кафяв ориз

Автор:
bogdanova
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
1851
Оцени рецептата

2 ч.л. захар

1/2 ч топла вода

1 пакет активна суха мая

1 1/4 ч вода

1/4 ч зеленчукова мазнина

1 ч брашно от кафяв ориз

2 ч брашно от бял ориз

1/4 ч захар

1 с.л. сух пектин

1/3 ч соя на прах

1 1/2 ч.л. сол

2 големи яйца

 

Разтворете 2 ч.л. захар и 1/2 чаша вода в купа с обем 2 чаши. Поръсете с маята. Заделете за 10 минути или докато пяната почти достигне върха на купата. Смесете водата и мазнината в тенджера. Загрейте, докато мазнината се разтопи. Охладете, до хладка. Смесете сухите съставки в купата на миксер. Добавете маята при брашното. Разбъркайте много добре. Добавете мазнината. Разбъркайте много добре. Добавете яйцата. Разбийте с миксер на висока скорост за 2 мин. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Изсипете тестото в намаслени формички за печене на хляб, като ги напълните на 3/4 от ръба. Оставете отново да втаса. Пече се на 200 градуса в продължение на 10 минути. Покрийте с фолио и се пече 50 мин. Извадете от съда веднага и оставете да се охлади.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта