Хляб-плитка с яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 - 1/2 ч топла вода
1 пакет активна суха мая
1 с.л. захар
2 3/4 ч брашно
1/3 ч сухо мляко
1/4 ч студено безсолно масло, нарязано на малки парчета
1 ч.л. сол
2 яйца, разбити
1 яйце
Сусамово или маково семе, по желание
Смесете 1/4 чаша вода, маята и захарта. Разбърква се, за да се разтвори маята и се оставя да престои, докато се разпени, за около 5 минути. Сложете брашното, сухото мляко, маслото и солта в купата на кухненски робот. Разбийте до смесване за около 15 сек. Добавете маята в брашнената смес. Разбийте до смесване за около 10 сек. Включете уреда и много бавно добавете 2 разбити яйца през подаващата тръба заедно с достатъчно вода в брашнената смес, така че тестото да образува топка, която се отделя от стените на купата. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 25 пъти. Изключете и оставете тестото престои 1 до 2 минути. Включете отново и постепенно добавете достатъчно от останалата вода, така че да се получи меко, гладко и лъскаво, но не и лепкаво тесто. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 15 пъти. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Оформете на топка и поставете в леко намазана купа, като обърнете, така че да се намаже от всички страни. Покрийте с найлон и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си. Натиснете тестото надолу. Разделете на 3 равни части. Оформете всяка на въженце. Сплетете на плитка, но не много стегнато. Слепете хубаво краищата. Поставете в намаслена тавичка. Покрийте с найлон и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си. Загрейте фурната до 190С. Разбийте останалото яйце с вилица. Намажете хляба. Поръсете със сусамово или маково семе, ако желаете. Пече се до златисто кафяво, около 30 минути. Извадете от съда. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ