Регистрация

Хлебен кръг с лук

Автор:
yasen
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

3/4 ч.л. суха мая

1 ч топла вода

1/4 ч зехтин

2 1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. сол

680 г червен лук, нарязан на много тънки филийки

4 с.л. маргарин

Сол и пипер

Щипка захар

Зехтин

 

Разбъркайте маята във водата в голяма купа и се оставя да престои, докато стане кремообразна, около 10 минути. С дървена лъжица, добавете зехтина, като редувате с брашното и солта. Омесете на ръка до гладкост. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Междувременно леко задушете лука в маргарина на възможно най-ниската температура, докато омекне и стане прозрачен, за около 40 минути. Поръсете със сол и пипер и захар. Оставя се да се охлади. Когато тестото втаса, обърнете върху набрашнена дъска и оформете на дълго руло. Прехвърлете в намазана тава и съберете двата края, така че да се получи пръстен. Покрийте и оставете да втаса. 30 минути преди печене, загрейте фурната до 200С. Когато тестото втаса, извадете лука с решетъчна лъжица и го сложете на купчина в горната част на пръстена. Пече се в продължение на 15 минути, след което намалете огъня до 190С, намажете откритата повърхност с още зехтин и печете още 15 до 20 минути до златисто и хрупкаво. Извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта