Хлебен кръг с лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч.л. суха мая
1 ч топла вода
1/4 ч зехтин
2 1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. сол
680 г червен лук, нарязан на много тънки филийки
4 с.л. маргарин
Сол и пипер
Щипка захар
Зехтин
Разбъркайте маята във водата в голяма купа и се оставя да престои, докато стане кремообразна, около 10 минути. С дървена лъжица, добавете зехтина, като редувате с брашното и солта. Омесете на ръка до гладкост. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Междувременно леко задушете лука в маргарина на възможно най-ниската температура, докато омекне и стане прозрачен, за около 40 минути. Поръсете със сол и пипер и захар. Оставя се да се охлади. Когато тестото втаса, обърнете върху набрашнена дъска и оформете на дълго руло. Прехвърлете в намазана тава и съберете двата края, така че да се получи пръстен. Покрийте и оставете да втаса. 30 минути преди печене, загрейте фурната до 200С. Когато тестото втаса, извадете лука с решетъчна лъжица и го сложете на купчина в горната част на пръстена. Пече се в продължение на 15 минути, след което намалете огъня до 190С, намажете откритата повърхност с още зехтин и печете още 15 до 20 минути до златисто и хрупкаво. Извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ