Хала - празничен хляб за Шабат
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакет активна суха мая
2 ч топла вода
7 с.л. захар
4 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
4 яйца, със стайна температура
7 ч брашно - или по-малко
Сусамово семе
В малка купа, поставете топлата вода и маята, докато маята омекне. В голяма купа смесете захарта, солта, зехтина, 3 яйца, леко разбити и около 3-4 чаши брашно. Смесете със сместа с маята, добавяйки още брашно, ако е необходимо, за да се направи тесто. Омесете до гладкост. Сложете в намаслена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с масло. Покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Притиснете и разделете на две. Нарежете всяка половинка на 3 парчета. Разточете на въже с дължина около 40 см. Поставете 3 въженца в намаслена тавичка. Сплетете ги на плитка, като защипете в двата края. Повторете с останалото тесто. Разбийте останалото яйце леко и намажете тестото отстрани и отгоре. Поръсете със сусам. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 30-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ