Регистрация

Хала - празничен хляб за Шабат

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
15 Dec
|
Видяна:
1345
Оцени рецептата

2 пакет активна суха мая

2 ч топла вода

7 с.л. захар

4 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

4 яйца, със стайна температура

7 ч брашно - или по-малко

Сусамово семе

 

В малка купа, поставете топлата вода и маята, докато маята омекне. В голяма купа смесете захарта, солта, зехтина, 3 яйца, леко разбити и около 3-4 чаши брашно. Смесете със сместа с маята, добавяйки още брашно, ако е необходимо, за да се направи тесто. Омесете до гладкост. Сложете в намаслена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с масло. Покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Притиснете и разделете на две. Нарежете всяка половинка на 3 парчета. Разточете на въже с дължина около 40 см. Поставете 3 въженца в намаслена тавичка. Сплетете ги на плитка, като защипете в двата края. Повторете с останалото тесто. Разбийте останалото яйце леко и намажете тестото отстрани и отгоре. Поръсете със сусам. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 30-40 минути.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта