Регистрация

Френски хляб

Автор:
Жана
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
979
Оцени рецептата

1 1/2 пакет активна суха мая

2 с.л. захар

1 1/2 ч топла вода

3 1/2 ч брашно

2 ч.л. сол

 

Размекнете маята с 1 чаена лъжичка захар в 1/2 чаша много топла вода. Оставете да престои 54 минути или докато удвои обема си. Сложете в кухненски робот докато работи, брашното, солта, останалата 1 ч.л. захар и маята. Разбийте и бавно се добавя много топла вода до 1 чаша или докато тестото оформи гладка топка. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Омесете само няколко пъти и разделете на две. Сложете в добре намаслени формички за хляб. Покрийте с найлон; оставете да втаса на топло място, далече от течения за 45 минути или докато удвои обема си. Пече се в предварително загрята на 250С фурна за 15 мин.Поставете плитка тенджера с вода в дъното на фурната. 





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта