Регистрация

Фокача с розмарин

Автор:
яна маринова
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
848
Оцени рецептата

6 ч универсално брашно

3 с.л. захар

2 пакета активна суха мая или

1 пакет бързовтасваща мая

2 ч.л. сол

1 1/2 ч вода

1/2 ч мляко

2 с.л. масло или маргарин

 

В голяма купа смесете 2-1/2 чаши брашно, захарта, неразтворената мая и солта. Загрейте водата, млякото и маслото до около 60-80С. Постепенно добавете сместа при сухите съставки; разбийте за 2 минути при средна скорост на електрически миксер, като остъргвате стените на купата от време на време. Добавете 1/2 чаша брашно; разбийте 2 минути при висока скорост, като остъргвате стените на купата. На ръка, постепенно се добавя достатъчно количество от останалото брашно, колкото поеме, за да се получи меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 8 - 10 минути. : Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 30 - 60 мин. Намаслете 2 тави за хляб. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник и разпределете равномерно в тавата. Оставете да втасва на топло място, докато леко втаса, около 20 - 40 мин. С дръжката на дървена лъжица, направете вдлъбнатини в тестото на интервали от по 3-4 см. Намажете всяко тесто с 1-1/2 с.л. зехтин. Поръсете със сол. Поръсете всяка фокача с две супени лъжици сушени листа розмарин и 2 с.л. настърган пармезан. Печете на 200С в продължение на 15 минути или до готовност. Охладете върху решетка. Нарежете на квадрати и поднесете.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта