Регистрация

Фокача с карамелизиран лук

Автор:
radito
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
744
Оцени рецептата

3/4 ч вода

2 с.л. зехтин

2 ч брашно

щипка захар

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. мая

За лучения топинг:

3/4 ч настъргана моцарела

2 с.л. настърган пармезан

 

Сложете всички съставки, с изключение на лучения топинг и сирената в машината за хляб в реда, препоръчан от производителя. Включете уреда на цикъла за тесто. Намажете с мазнина тава за печене. Притиснете тестото на кръг в тавата. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 30 минути. Пригответе топинга. Загрейте фурната до 200ºС. Направете дълбоки дупки в тестото на 3-см интервали с пръст или с дръжката на дървена лъжица. Разстелете топинга върху тестото. Поръсете със сирената. Пече се 15-18 минути или докато краищата са златисто кафяви. Извадете от съда и прехвърлете върху решетка. Сервирайте топло.

За лучения топинг:

Разтопете 3 с.л.. маргарин или масло в тиган над средно слаб огън. Добавете 2 средно големи глави лук, нарязан на филийки и две скилидки счукан чесън. Запържете като от време на време се разбърква, докато лукът покафенее и се карамелизира. Свалете от огъня и поставете върху фокачата.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта