Регистрация

Фазан с маслини

Автор:
hodjeva
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1128
Оцени рецептата

4 фазана

За маринатата:

2 ч Зинфандел

3 големи шалота, обелени, тънко нарязани

5 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

1/2 връзка прясна мащерка

3 дафинови листа, натрошени

1 с.л. плодове от хвойна

За соса:

Костите от фазаните

4 с.л. зехтин

1 1/2 средно голяма глава небелен лук, на четвъртинки

1 1/2 глави чесън

Две 750 милилитрови бутилки Зинфандел

3 л пилешки бульон

170 г черни маслини, без костилка

3 домата, обелени и нарязани

Сол и черен пипер на вкус

 

Обезкостете месото и заделете костите за бульона. Смесете съставките за маринатата и се изсипва върху фазана. Оставете в хладилника в продължение на 2 до 3 часа. За соса: Счукайте запазените кости с тъпия край на тежък нож. Загрейте зехтина в 5-литрова тенджера, докато се сгорещи и запуши. Добавете костите и запържете до кафяво, като се разбърква непрекъснато. Запържете, като разбърквате за 10 мин. Добавете лука и чесъна и варете още около 10 минути, докато лукът и чесънът са карамелизирани, а костите са запечени. Изсипете излишната мазнина от съда и добавете Зинфандела, като се разбърква, за да се деглазира дъното. Намалете огъня до умерен и варете, докато течността се редуцира до сироп. Добавете пилешкия бульон, оставете да заври и варете, докато сосът се редуцира до три или четири чаши. Прецедете. Преди поднасяне, сгорещете отново, заедно с маслините и доматите. Поръсете със сол и пипер на вкус. Извадете фазана от маринатата и изстържете всички твърди частици, полепнали към месото. Поръсете със сол и пипер. Запържете месото с кожата надолу до златисто. Обърнете и запържете от другата страна. Печете на 200 градуса във фурната за 10 - 12 минути. Поднесете, поръсено със соса.

 





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта