Фазан с маслини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 фазана
За маринатата:
2 ч Зинфандел
3 големи шалота, обелени, тънко нарязани
5 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
1/2 връзка прясна мащерка
3 дафинови листа, натрошени
1 с.л. плодове от хвойна
За соса:
Костите от фазаните
4 с.л. зехтин
1 1/2 средно голяма глава небелен лук, на четвъртинки
1 1/2 глави чесън
Две 750 милилитрови бутилки Зинфандел
3 л пилешки бульон
170 г черни маслини, без костилка
3 домата, обелени и нарязани
Сол и черен пипер на вкус
Обезкостете месото и заделете костите за бульона. Смесете съставките за маринатата и се изсипва върху фазана. Оставете в хладилника в продължение на 2 до 3 часа. За соса: Счукайте запазените кости с тъпия край на тежък нож. Загрейте зехтина в 5-литрова тенджера, докато се сгорещи и запуши. Добавете костите и запържете до кафяво, като се разбърква непрекъснато. Запържете, като разбърквате за 10 мин. Добавете лука и чесъна и варете още около 10 минути, докато лукът и чесънът са карамелизирани, а костите са запечени. Изсипете излишната мазнина от съда и добавете Зинфандела, като се разбърква, за да се деглазира дъното. Намалете огъня до умерен и варете, докато течността се редуцира до сироп. Добавете пилешкия бульон, оставете да заври и варете, докато сосът се редуцира до три или четири чаши. Прецедете. Преди поднасяне, сгорещете отново, заедно с маслините и доматите. Поръсете със сол и пипер на вкус. Извадете фазана от маринатата и изстържете всички твърди частици, полепнали към месото. Поръсете със сол и пипер. Запържете месото с кожата надолу до златисто. Обърнете и запържете от другата страна. Печете на 200 градуса във фурната за 10 - 12 минути. Поднесете, поръсено със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ