Регистрация

Тиквен хляб с домати, лук и чушки

Автор:
margarita
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
686
Оцени рецептата

3/4 ч зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на възможно най-тънки филийки

300 г тиква, нарязана на кубчета

1 червена чушка, печена, нарязана на ленти

115 г домати, белени, без семената и нарязани на кубчета

1 1/2 ч.л. суха мая

1 1/2 ч топла вода

3/4 ч брашно

7 ч брашно

1 с.л. сол

едросмлян червен пипер (по желание)

 

Загрейте 1/4 ч зехтин в тиган. Задушете лука на средно-слаб огън, докато омекне, но все още е леко хрупкав. Добавете тиквата и пипера. Покрийте и варете на слаб огън за 20 мин. Добавете доматите и гответе още 3-5 минути. Охлажда се. Разбъркайте маята във водата и оставете за 10 минути. Добавете 3/4 ч брашно и разбъркайте добре. Добавя се останалата част от зехтина. Добавете задушените зеленчуци. Добавете брашното и солта бавно, като смесвате до получаването на тесто. Замесете с мокри ръце, докато тестото се оформи и стане гладко и еластично. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Разделете на 4 парчета и оформете дълги цилиндри. Поставете върху набрашнени тави за печене, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Загрейте фурната до 200ºС. Пече се около 35 - 45 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта