Тиквен хляб с домати, лук и чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан на възможно най-тънки филийки
300 г тиква, нарязана на кубчета
1 червена чушка, печена, нарязана на ленти
115 г домати, белени, без семената и нарязани на кубчета
1 1/2 ч.л. суха мая
1 1/2 ч топла вода
3/4 ч брашно
7 ч брашно
1 с.л. сол
едросмлян червен пипер (по желание)
Загрейте 1/4 ч зехтин в тиган. Задушете лука на средно-слаб огън, докато омекне, но все още е леко хрупкав. Добавете тиквата и пипера. Покрийте и варете на слаб огън за 20 мин. Добавете доматите и гответе още 3-5 минути. Охлажда се. Разбъркайте маята във водата и оставете за 10 минути. Добавете 3/4 ч брашно и разбъркайте добре. Добавя се останалата част от зехтина. Добавете задушените зеленчуци. Добавете брашното и солта бавно, като смесвате до получаването на тесто. Замесете с мокри ръце, докато тестото се оформи и стане гладко и еластично. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Разделете на 4 парчета и оформете дълги цилиндри. Поставете върху набрашнени тави за печене, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Загрейте фурната до 200ºС. Пече се около 35 - 45 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ