Тестен грозд
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1 с.л. суха мая
1/4 ч.л. смлян кардамон
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
3/4 ч ябълков сок
1/4 ч кленов сироп
3 с.л. масло
2 с.л. портокалов ликьор
1 белтък
1/4 ч маково семе
2 с.л. мед
1/4 ч масло, разтопено
Смесете половината брашно с маята, кардамона и индийското орехче. Сгорещете сока, кленовия сироп и масло до телесна температура; добавите сместа при маята. Добавете ликьора. Разбийте при ниска скорост, докато се смеси и след това при висока скорост, докато се добавя от останалото брашно, колкото поеме. Обърнете върху набрашнена работна повърхност и омесете върху останалото брашно. Омесете за поне 10 мин. Поставете тестото в намаслена купа; завъртете така че да се покрие напълно. Оставете да втаса 1 час. Притиснете надолу и се оставя да престои 10 минути. Заделете 1/4 от тестото. Оформете останалото тесто на топчици от по около 3 см. Подредете върху намазана тавичка във формата на грозд. Намажете с белтъка и се поръсва с маково семе. С останалото тесто оформете лозата и листата и ги прикрепете в горната част на грозда. Намажете листата и лозата с яйчен белтък. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 1/2 час. Разтопете маслото и меда; направете прорези в листата и намажете със сместа. Пече се на 180 градуса около 20-30 минути или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ