Регистрация

Тестен грозд

Автор:
hodjeva
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

3 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 с.л. суха мая

1/4 ч.л. смлян кардамон

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

3/4 ч ябълков сок

1/4 ч кленов сироп

3 с.л. масло

2 с.л. портокалов ликьор

1 белтък

1/4 ч маково семе

2 с.л. мед

1/4 ч масло, разтопено

 

Смесете половината брашно с маята, кардамона и индийското орехче. Сгорещете сока, кленовия сироп и масло до телесна температура; добавите сместа при маята. Добавете ликьора. Разбийте при ниска скорост, докато се смеси и след това при висока скорост, докато се добавя от останалото брашно, колкото поеме. Обърнете върху набрашнена работна повърхност и омесете върху останалото брашно. Омесете за поне 10 мин. Поставете тестото в намаслена купа; завъртете така че да се покрие напълно. Оставете да втаса 1 час. Притиснете надолу и се оставя да престои 10 минути. Заделете 1/4 от тестото. Оформете останалото тесто на топчици от по около 3 см. Подредете върху намазана тавичка във формата на грозд. Намажете с белтъка и се поръсва с маково семе. С останалото тесто оформете лозата и листата и ги прикрепете в горната част на грозда. Намажете листата и лозата с яйчен белтък. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 1/2 час. Разтопете маслото и меда; направете прорези в листата и намажете със сместа. Пече се на 180 градуса около 20-30 минути или до готовност.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта