Сладък хляб с кардамон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч мляко
3/4 ч захар
1/2 ч масло
3 жълтъка
За топинга:
6 с.л. захар
1 пакет мая
6 1/4 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. кардамон
2 с.л. мляко
1. Кипнете млякото и се охлажда леко. Натрошете маята в купа, добавете 1 чаена лъжичка захар и хладкото мляко.
2. Добавете 3 чаши брашно и разбийте до гладкост. Покрийте добре и оставете да удвои обема си - 1-1/2 часа.
3. Добавете мекото масло, останалата захарта, солта, жълтъците, кардамона и 3 чаши брашно. Разбърква се добре . Поставете останалата 1 /4 чаша брашно върху работната си повърхност.
4. Обърнете тестото и се меси, докато тестото е гладко и еластично. Поставя се в намаслена купа. Покрийте добре. Оставете настрана докато удвои обема си, от 1 до 1-1/2 часа.
5. Срежете тестото наполовина. Нарежете всяка половина на 3 части. Разточете всяка част на руло. Защипете 3 рула заедно в единия край, сплетете на плитка и захванете другите краища заедно. Поставете плитката в тава за печене. Направете втора плитка и поставете в тава.
6. Оставете плитките да втасат, докато удвоят обема си, около 45 минути. Намажете всяка плитка с 1 с.л. мляко и се поръсват с 3 супени лъжици захар.
7 . Пече се до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ