Регистрация

Сладък хляб с кардамон

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
878
Оцени рецептата

1 1/2 ч мляко

3/4 ч захар

1/2 ч масло

3 жълтъка

За топинга:

6 с.л. захар

1 пакет мая

6 1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. кардамон

2 с.л. мляко

 

1. Кипнете млякото и се охлажда леко. Натрошете маята в купа, добавете 1 чаена лъжичка захар и хладкото мляко.

2. Добавете 3 чаши брашно и разбийте до гладкост. Покрийте добре и оставете да удвои обема си - 1-1/2 часа.

3. Добавете мекото масло, останалата захарта, солта, жълтъците, кардамона и 3 чаши брашно. Разбърква се добре . Поставете останалата 1 /4 чаша брашно върху работната си повърхност.

4. Обърнете тестото и се меси, докато тестото е гладко и еластично. Поставя се в намаслена купа. Покрийте добре. Оставете настрана докато удвои обема си, от 1 до 1-1/2 часа.

5. Срежете тестото наполовина. Нарежете всяка половина на 3 части. Разточете всяка част на руло. Защипете 3 рула заедно в единия край, сплетете на плитка и захванете другите краища заедно. Поставете плитката в тава за печене. Направете втора плитка и поставете в тава.

6. Оставете плитките да втасат, докато удвоят обема си, около 45 минути. Намажете всяка плитка с 1 с.л. мляко и се поръсват с 3 супени лъжици захар.

7 . Пече се до златисто.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта