Регистрация

Селски пълнозърнест хляб

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
828
Оцени рецептата

1 ч.л. суха мая

1/4 ч топла вода

3 1/2 ч вода, със стайна температура

13/16 ч квас

3 3/4 ч пълнозърнесто брашно

3 3/4 ч брашно

1 с.л. сол

115 г орехи или

1/2 ч шам фъстък или

1/3 ч нарязани черни маслини

 

Разбъркайте маята в топлата вода и оставете за 10 минути. Добавя се останалата вода и квасът, след това брашната и солта. Разбъркайте с дървена лъжица за 5 мин. Омесете с навлажнени ръце върху набрашнена повърхност. Обърнете в намаслена купа, покрийте с найлон и оставете да втаса на стайна температура, докато почти утрои обема си, от 3 до 5 часа. Обърнете върху набрашнена повърхност. Разделете на 3 равни части. Приплескайте тестото и добавете орехи, шам-фъстък или маслини. Оформете хубаво на хляб. Поставете върху набрашнена пергаментова хартия в тави за печене, покрийте с тежък плат и оставете да втаса за около 1 час. Загрейте фурната до 230ºС. Пече се в продължение на 15 минути. Махнете хартията. Върнете хлябовете в тавата и печете до златисто, около 30 - 35 мин.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта