Селски пълнозърнест хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. суха мая
1/4 ч топла вода
3 1/2 ч вода, със стайна температура
13/16 ч квас
3 3/4 ч пълнозърнесто брашно
3 3/4 ч брашно
1 с.л. сол
115 г орехи или
1/2 ч шам фъстък или
1/3 ч нарязани черни маслини
Разбъркайте маята в топлата вода и оставете за 10 минути. Добавя се останалата вода и квасът, след това брашната и солта. Разбъркайте с дървена лъжица за 5 мин. Омесете с навлажнени ръце върху набрашнена повърхност. Обърнете в намаслена купа, покрийте с найлон и оставете да втаса на стайна температура, докато почти утрои обема си, от 3 до 5 часа. Обърнете върху набрашнена повърхност. Разделете на 3 равни части. Приплескайте тестото и добавете орехи, шам-фъстък или маслини. Оформете хубаво на хляб. Поставете върху набрашнена пергаментова хартия в тави за печене, покрийте с тежък плат и оставете да втаса за около 1 час. Загрейте фурната до 230ºС. Пече се в продължение на 15 минути. Махнете хартията. Върнете хлябовете в тавата и печете до златисто, около 30 - 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ